Historik

Klubben bildades 14:e april 1993 genom att de båda föreningarna Göteborgs Sportskyttar och Göteborgs Skyttegilles Pistolklubb slogs ihop och bildade Göteborgs Pistol och SportSkytteKlubb.

Föreningen Göteborgs Sportskyttar bildades 1913 under namnet "Föreningen för Olympisk Kortdistansskjutning Göteborg" (förkortades "F.O.K. Göteborg") för att 1945 namnändras till "Göteborgs Sportskyttar".

Några av eldsjälarna inom Göteborgs SportSkyttar har varit Gun och Holger Johanson. Holger, som är välkänd inom skyttesverige för sina HJ-mål, har arbetat fram Göteborgs Sportskyttar till den klubb som numera, med tillskott från Göteborgs skyttegille, blivit den aktiva klubb som Göteborgs PSSK är idag. Holger Johanson avled 20:e januari 2002.

Föreningen "Göteborgs Skyttegilles Pistolskytteklubb" bildades 1938. Föreningen namnändrades 1984 till "Göteborgs Skyttegilles Pistolklubb".

Uppdaterad: 11 APR 2014 14:25
Skribent: Gökhan Kurt