Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Gröna Kortet


Vad är Gröna kortet-utbildningen ?

I vår förening Pistolsektionen) har vi kravet att man skall ha genomgått Gröna Kortet-utbildning,klarat proven och blivit godkänd för att få träna och tävla med krutvapen.
Viktigaste delen här är säkerheten i hantering av vapen och ammunition. 
Under utbildningen skall man avlägga prov för Bronsmärket. Först när detta är avklarat anses man ha klarat av utbildningen och beviset på avklarad utbildning,
Man erhåller då Gröna Kortet,vilket beställs från SPSF av Pistolsektionen.Fråga gärna efter detta,då det är ett kvitto på genomgången och godkänd utbildning.
Kostnaden för utbildningen är 2 000 :- vilket skall vara inbetalt på Pistolsektionens PG 481 61 83 -0 före första kursdag,vilken anges av kursledaren i mailutskick.
V.g ange namn,GK-utbildning,Vår resp.Höst och årtal.
  • Studiehäfte
  • Skjuthandboken med bilagor
  • Boken Pistolskytte
  • Skjutträningar och säkerhetsgenomgångar 
 
Det är alltså en hel del krav som ställs på kursdeltagaren. Det är inte bara att komma till studiecirkeln för att sitta av ett antal genomgångar - det är mycket praktiskt arbete för att deltagarna skall förstå hur en ideell förening fungerar och vad som krävs för att föreningen skall överleva. Tilläggas kan,att det under teoridelen också ingår ett antal hemläxor som innebär att man måste engagera sig även när man inte sitter i "skolbänken".
Som ses i programmet ovan så ingår det också att vara funktionär på ett antal tävlingar, vilka tävlingar varierar beroende på säsong. Höjdpunkten är att studiedeltagarna tillsammans får i uppdrag att arrangera Vår- eller Höst-Luften (berorende på vilket som är lämpligt). För att klara detta måste man engagera sig i hur den andra tävlingen genomförs. Så det är inte bara att komma till utbildningen 6-7 kvällar och tro att man sedan är klar med utbildningen till "Gröna Kortet".
Uppdaterad: 11 NOV 2014 12:28 Skribent: Gökhan Kurt

Postadress:
Göteborgs Pistol & SSK
J A Wettergrens gata 2
42130 Västra Frölunda

Besöksadress:
J A Wettergrens gata 2
42130 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link


GPSSKs
sponsorer:

 

 

 

WSA Advokatbyrå