Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Göteborgs Pistol och Sport Skytte Klubb: en av Sveriges största sportskytteklubbar.

I dagsläget har vi ca 340 st medlemmar i föreningen. Många fina resultat har presterats av medlemmarna genom åren. Klubben hyser några svenska mästare och vi har även medlemmar som deltagit i Olympiska Spel!

1996, vid Pistol-SM i Skillingaryd, var klubben den bäst representerade med 27 kvalificerade, 26 anmälda och 25 startande deltagare. På grund av sin storlek så är klubben varje år en av de bäst representerade på olika pistol-SM (Nationellt, Sportskytte och Snub).

Vår anläggning finns på Högsbo där vi i mars 1996 invigde vår nya klubbstuga/lufthall och har plats för 20 samtidiga skyttar! För ett par årsedan uppgraderas lufthallen från att ha haft taveltransportörer till elektroniska tavlor av märket Megalink.

Då föreningen är ideell bygger verksamheten på att alla kommer och hjälper till då något skall göras. Det kan vara reparationer, funktionärer till tävlingar, instruera nybörjare eller annan verksamhet. Detta har visat sig vara en bra metod för att lära känna varandra och umgås. Skytte är nämligen så mycket mera än att bara komma till en skjutbana för att avlossa några skott och sedan vända hemåt igen. Man måste ge sig tid till att förklara för övriga medlemmar varför det gick som det gick. Detta görs lämpligen över en kopp kaffe tillsammans med likasinnade.

3:e maj 2002 brändes hela uteskjutbanan ned vid ett inbrottsförsök. Inga vapen blev tjuvarnas byte men hela anläggningen förstördes. Sommaren och hösten 2002 blev därför en period med mera arbete än skytte för föreningens medlemmar. Som resultat av alla insatser så är nu skjutbanan i bättre skick än den varit på många år.

Medlemsavgifter från och med 2017:

  • Första året: 1150 kronor (inklusive larmbricka och bomnyckel).
  • Kommande år: 1000 kronor.
  • Jaktskytt som ej nyttjar Högsboanläggningen: 500 kronor (larmbricka och bomnyckel ingår ej).
  • Ungdom till och med 20år: 300 kronor (larmbricka och bomnyckel ingår ej).
  • Tillkommer, som vanligt, en förbundsavgift på 260 kronor per aktiv pistolskytt.
  • Notera att möjligheten till rabatterat familjemedlemskap försvinner från och med verksamhetsår 2017.
  • Medlemsavgiften för ett verksamhetsår faktureras i början av januari samma år, och skall vara betald innan januari månads utgång.
  • Nya medlemmar som tillkommer under ett verksamhetsår faktureras löpande.

Skyttet är en tävlingssport som lämpar sig lika väl för damer som för herrar. Damerna har dessutom en fördel i att man kan välja att delta i Damklass eller öppen klass vid tävlingar.

Eftersom Göteborgs PSSK är en utpräglad tävlingsförening välkomnas nya medlemmar med tävlingsintresse. För att vi skall kunna genomföra alla planerade tävlingar finns det ett stort behov att alla aktiva ställer upp och hjälper till med arrangerandet av dessa tävlingar!

Nya medlemmar som inte har intresse att hjälpa till kan vi tyvärr inte ta emot då de endast blir en belastning för de hårt arbetande medlemmarna (det måste bli tid över för att ägna sig åt sporten också)!

För att kunna bedöma intresset hos nya medlemmar börjar allt skytte med luft för att den nye skall kunna presentera sig och visa att tävlingsintresset är genuint och att hjälpa till är naturligt. Nämnas kan, att då Göteborgs PSSK arrangerade SM i Luftpistol och Running Target i mars 1995 var det inte mindre än 85 funktionärer som hjälpte till! Under 1999 arrangerade Göteborgs och Bohus Läns Pistolskyttekrets Nationella SM för Pistol och då ställde Göteborgs PSSK  upp med många funktionärer! Det finns alltså plats för många tävlingsintresserade som tycker om att umgås med andra och som inte drar sig för att hjälpa till där det behövs!

2021 blir ett spännande år då vi slår ihop oss med fd ALC Hornet Team Sweden bågskytte. Mer info kommer löpande

Göteborgs PSSKs logo

Välkommen till Högsbo i Göteborg för att träffa nya vänner! 

Uppdaterad: 24 NOV 2016 14:28

Postadress:
Göteborgs Pistol & SSK
J A Wettergrens gata 2
42130 Västra Frölunda

Besöksadress:
J A Wettergrens gata 2
42130 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link


GPSSKs
sponsorer:

 

 

 

WSA Advokatbyrå